НОВИНИ ТА ПОДІЇ

ІНФОРМАЦІЯ “ПРО ЗАПОБІГАННЯ КОРУПЦІЇ”


В умовах війни ми робимо все, щоб створити найкращі умови для дітей, які  повернуться до садочка.  Завдяки допомозі Тайваню наші діти будуть забезпечені  корисними стравами, які  приготують кухарі на подарованій  пароконвекційній печі.

Ми хочемо висловити слова подяки Тайваню за допомогу та підтримку   в такі важкі часи. 

Ми цінуємо і завжди будемо памʼятати, що Тайвань допомогає нашій країні.


Інформаційна компанія з протидії шахрайства

У Запоріжжі поліція проводить превентивну роботу з громадянами по запобіганню шахрайствам

Поліцейські, які щоденно виходять на маршрути патрулювання міста для охорони громадської безпеки, додатково здійснюють профілактично-роз’яснювальну роботу, інформуючи людей як убезпечитися від аферистів.  

В умовах воєнного стану, активізували злочинну діяльність різного роду шахраї. Особи без совісті та моралі «цілять» по незахищеним, уразливим внаслідок війни категоріям людей, маніпулюють заради своєї наживи їх почуттями.

Здійснюючи заходи з протидії цьому виду злочинів, одним з першочергових завдань працівників поліції є профілактична робота.

30 липня, під час розведення чергових нарядів у Запорізькому районному управлінні, працівники поліції, які заступили до патрулювання Запоріжжя, додатково «озброїлися» інформаційними листівками з прикладами поширених шахрайських схем, їх видами та ознаками.


Посилання на тематичні матеріали соціального контенту, зокрема, розміщених на офіційному вебпорталі Головного управління Національної поліції в Запорізькій області за покликаннями:

https://zp.npu.gov.ua/news/u-zaporizhzhi-politsiya-provodit-preventivnu-robotu-z-gromadyanami-po-zapobigannyu-shakhraystvam

https://zp.npu.gov.ua/news/yak-ne-staty-zhertvoiu-shakhraiv-v-interneti-porady-zaporizkykh-politseiskykh

https://zp.npu.gov.ua/news/zaporizka-politsiia-nahaduie-iak-ne-staty-zhertvoiu-shakhraiv-za-skhemoiu-operatsii-z-bankivskymy-kartkamy


14 червня 2023 року в ЗДО №295 “Червона калина” ЗМР відбулося звітування керівника Світлани Ковтун перед колективом та громадськістю з питань статутної діяльності за 2022/2023 навчальний рік. Захід проведено у змішаному форматі. Світлана Ковтун провела детальний аналіз діяльності закладу у 2022/2023 навчальному році, визначила здобутки та окреслила резерви в роботі на майбутнє.


Оголошення!

Відповідно до наказу ТВО Комунарського району №82к від 18.05.2023 “Про проведення звітування керівників закладів освіти у 2023 році”, буде проведено звітування керівника ЗДО№ 295 “Червона калина” ЗМР.

Дата і час проведення : 14.06.2023 о 10.00


ДЕНЬ ЄДНАННЯ 2023

Діти та колектив ЗДО №295 “Червона калина” вітають всіх українців з Днем єднання!
Цей день нагадує, що у нас єдина держава і ми – єдиний народ!
І зараз ми, як ніколи, об’єднані у своїх вчинках, думках і мріях. Бо ми всі разом прагнемо Перемоги і бажаємо жити у вільній, безпечній, справедливій і успішній країні. Саме таку Україну кожен з нас хоче бачити, саме такою ми її відбудуємо і зробимо.
Наша єдність має залишитись міцним ланцюгом, який захищає та оберігає всіх нас і Україну не тільки в цей день, а й на віки.
Ми щиро дякуємо нашим захисникам і захисницям за героїзм, мужність, відвагу, самовідданість і жертовність!
Тільки разом ми сильні, бо наша сила – у єдності. Разом і спільними зусиллями ­– до Перемоги!

Слава Україні!


Дякуємо за благодійну допомогу!

Адміністрація, діти та батьки ДНЗ 295 “Червона калина” висловлюють слова вдячності депутату Запорізької міської ради Пенчук Інні Леонідівні за фінансову допомогу у придбанні тістомісильної машини для харчоблоку.

Дякуємо за людяність, доброту, щедрість, безкорисливість, за увагу до проблем закладу.

Бажаємо Вам, шановна Інно Леонідівно, міцного здоров’я, успіхів та натхнення у подальшій діяльності.

Хай щастя завжди супроводить Вас,

Людська повага й шана не минають,

А вашу мрію й працю повсякчас.

Лиш визнання вінчають!


Міжнародний День Толерантності

У ДНЗ з 15.11.21 до 19.11.21 пройшов тиждень Толерантності з метою формування  загальнолюдських моральних цінностей.

      Практичним психологом Ступіною О.Г. був розроблений план заходів щодо проведення  розвивальної, профілактичної, просвітницької роботи з усіма учасниками освітнього процесу. 

     Для педагогів і батьків розроблена та представлена стендова інформація «16 листопада – Міжнародний День толерантності». Педагоги прийняли участь у дослідженні рівня толерантності.     

      З дітьми усіх вікових груп проведені тематичні заняття, щоденні ранкові зустрічі,  акції «Обійму безкоштовно» та «Поділись своїм настроєм».

      Діти раннього віку під час заняття «Долоньки доброти» подивились мультфільм «Вірте у любов» та з інтересом зробили спільний колаж «Сонечко дружби»

     

 Заняття «Вчимось доброти у сонечка» для дітей молодших груп дало змогу створити радісний, позитивний настрій. Вихованці оцінили вчинки героїв мультфільму «Вірте у любов» та вчилиссь проявляти доброту відносно інших людей. Кожна дитина створила власне «Дерево Дружби».

   З дітьми середніх груп проведено заняття «Дружба – найдорожча цінність». В процесі перегляду мультфільму «Крихітка Єнот» були створенні умови для переживання єдності з іншими, прояву внутрішньої психологічної активності й успішної соціалізації. Наприкінці заняття діти створили спільних колаж «Ми всі різні, але рівні».

Цікаво пройшло заняття в старших групах  «Подорож в країну Толерантності». Діти із задоволенням подивилися мультфільм «Бридке каченя»   та мали змогу навчитися розрізняти і виражати емоції (страх, образа, захоплення), виявляти співчуття до тих, кому погано, кого образили, захищати їх. Наприкінці заняття діти з великим захопленням зробили спільне «Дерево дружби».

   Ми впевнені, що наші дітки зрозуміли, що людям треба жити мирно, поважати тих, хто поряд, бути терпимими до оточуючих, безкорисно робити добро і дарувати його людям. 


Міжнародний день миру в дитячому садку!

21 вересня у світі відзначають Міжнародний день миру.  У цей день в ДНЗ  практичний психолог Ступіна О.Г. та музичні керівники Апалькова Ю.С. та Мальцева І.І. провели для  дошкільнят інтегроване заняття «Ми за мир!», спрямоване на формування у дітей понять «дружба», «взаємоповага», «мир», «спокій»  та виховання патріотичних почуттів. На згадку про свято діти разом з дорослими висадили кущі калини та берізки, які подарував депутат Запорізької міської ради Коломоєць О.О.  


Щиро дякуємо за благодійну допомогу!

 Адміністрація ДНЗ, педагогічний колектив, батьки та вихованці закладу висловлюють подяку депутату Запорізької міської ради Пенчук Інні Леонідівні за чудовий подарунок – м’ясорубку. Дякуємо Вам, Інна Леонідівна, за подарунок! Ваша підтримка – свідчення Вашого небайдужого ставлення до проблем дошкільників і розуміння непересічної  важливості дошкільного виховання і харчування, як першої сходинки освіти та здоров’я майбутніх громадян. Від усього серця бажаємо Вам здоров’я, злагоди, взаєморозуміння, душевного спокою та достатку.


Щиро дякуємо за надану благодійну допомогу!

Адміністрація дошкільного навчального закладу №295 «Червона калина» висловлює щиру подяку депутату Запорізької міської ради Онищенко Олександру Володимировичу за надання фінансової допомоги у створенні безпечних та комфортних умов для роботи працівників харчоблоку: придбано 4 сучасні столи з мийками.


ОГОЛОШЕННЯ

Шановні батьки!

З 02.08.2021 по 20.08.2021р. тимчасово призупиняє функціонування ДНЗ №295 “Червона калина”, у зв”язку з проведенням ремонтних робіт, а саме: сантехнічних робіт у групах, фарбування стін в коридорах, покриття підлоги лаком у групах та коридорах, ремонт холодильної камери.


ОГОЛОШЕННЯ!!!

Шановні батьки!

У    цьому році ваші діти вперше прийдуть до дошкільного навчального закладу №295 «Червона калина», тому запрошуємо завітати на батьківські збори, які відбудуться 27,28,29 квітня 2021р. о 16.00 год, 17.00 год.

Запишіться, будь ласка,  на збори за телефоном 0631415160 у робочі дні з 9.00 до 16.00


Щиро дякуємо за надану благодійну допомогу!

        Приємно відзначити, що на початку квітня на харчоблоці ЗДО  з’явилась овочерізка, яку подарував депутат Запорізької міської ради Коломоєць Олег Олександрович.

Учасники освітнього процесу дошкільного закладу щиро дякують Вам, Олеже Олександровичу за постійну благодійну допомогу, яку ви надаєте вчасно та від щирого серця.

Нехай Ваша доброта і щедрість повернуться до Вас сторицею. Бажаємо Вам усіляких гараздів, здоров’я, процвітання.     

Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!


ІІІ Всеукраїнське заняття доброти

1-2 березня 2021р. в середніх та старших групах ДНЗ вже традиційно були проведенні заняття доброти. Під час занять педагоги висвітлили наступні питання:

1) Домашні тварини це – відповідальність, а не іграшка.

2) Причини появи безпритульних тварин:

  • люди часто виявляються невдячними за те, що тварини роблять для них, викидаючи своїх вихованців на вулицю, як непотрібну річ;
  • тварина губиться, а господар не може її знайти;
  • народження кошенят або цуценят у безпритульних тварин.

3) Під час зустрічі з безпритульним собакою забороняється:

а) замахуватися на нього палицею, гілкою, рукою та кричати;

б) намагатися відібрати у нього те, що він їсть (гризе);

в) тікати з місця зустрічі;

г) підходити і гладити незнайомого собаку;

д) намагатись взяти до рук чи погладити дитинчат тварин (кошенят чи цуценят).


Всеукраїнська благодійна акція «Happy Мяу для Мурчика»


Діти, батьки та працівники дошкільного навчального закладу підтримали благодійний фонд «Щаслива лапа» та в рамках проєкту «Біоетика» долучились до VІ Всеукраїнської благодійної акції «Happy Мяу для Мурчика», присвяченій Всесвітньому дню котів. Було зібрано та передано до ГО “Дай лапу, друже” 110  кг  корму, крупи, консерв,  ковдри.
Щиро дякуємо за участь у акції!

 

 

2019 – 2020 н.р.

 

Відповідно постанови КМУ від 11 березня 2020р. №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVJD-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та наказу МОН України від 16.03.2020 №406 «Про організаційні заходи для запобігання поширенню коронавірусу COVJD-19» у дошкільному навчальному закладі призупинено освітній процес.

18 грудня 2019 року члени експертної групи  перевірили рахунки та грошові  витрати  благодійного фонду «Магістр».

Подяка депутату

Діти, батьки та колектив дошкільного навчального закладу вдячні Олегу Олександровичу Коломойцю, депутату Запорізької міської ради за придбання мультимедійного-комп’ютерного комплексу (відео проектор; ноутбук: активна колонка) для повноцінної організації життєдіяльності здобувачів дошкільної освіти з метою їх вчасного цілісного розвитку.

2018 – 2019 н.р.

Районий фестиваль “Інклюзивний світ розвитку”

Дошкільний  заклад освіти брав участь у районному фестивалі «Інклюзивний світ розвитку». Мета фестивалю – підвищення якості розвитку, виховання та навчання дітей з порушеннями фізичного, психічного, інтелектуального розвитку і сенсорними порушеннями шляхом створення та використання реабілітаційного та інтерактивного інвентарю.

ДНЗ змагався  у номінації «Бізіборд» (розвиваюча дошка для дітей, яка містить багато різних кнопочок, замків, клямок, пріщепочек та інших предметів, які могли б зацікавити малюка в ІРЦ).  Бізіборд, який виготовила власноруч Костенко Наталія Володимирівна, вихователь закладу, посів 2 місце та стане в нагоді дітям, які відвідують інклюзивно-ресурсний центр на базі ЗОШ №97 (ІРЦ Комунарського району).

Районний фестиваль “Маленький оратор”

З  метою виявлення та підтримки творчо обдарованих дітей старшого дошкільного віку 29.01.2019 було проведено районний фестиваль  «Маленький оратор». Наш  заклад освіти представляла Баришнікова Ангеліна (гр. №13, керівник – Костенко Н.В.), яка посіла почесне І місце.

Педагогічна практика

       04 грудня  на базі ДНЗ відбулась  педагогічна практика слухачів курсів підвищення кваліфікації КЗ “ЗОІППО”. 

Завідувач дошкільного закладу  Ковтун С.П. познайомила вихователів та вихователів-методистів  міста та  Запорізької області з історією та традиціями ДНЗ, провела екскурсію та розповіла про організацію розвивального простору  у групових приміщеннях закладу.  Слухачі курсів мали змогу переглянути інтегроване заняття в молодшій групі на тему “Птахи” (вихователь Назаренко І.М.) та  заняття з розвитку зв′язного мовлення з використанням інноваційних технологій “Подорож до зимового лісу” в середній групі (вихователь Костенко Н.В.).  Вихователь-методист Балабуха Л.В. поділилась досвідом роботи щодо організації освітнього процесу в  ДНЗ та методичних здобутків.

Засідання експертних груп.

        1 листопада відбулося засідання експертної групи з контролю за організацією харчування  здобувачів дошкільної освіти в дошкільному закладі. Представники батьківської громади вирішили організаційні питання та здійснили контроль за станом харчоблоку та овочесховища.

6 листопада члени експертної групи  перевірили рахунки та грошові  витрати  блоагодійного фонду “Магістр”.

 

Осінній ярмарок.

               22 жовтня вихованці, батьки та педагоги дошкільного закладу брали участь в гарній українській традиції – осінньому ярмарку. Свято супроводжували жартівливий настрій, позитивні емоції, веселі посмішки дорослих та малят. На ярмарку батьки презентували та реалізували смаколики, кулінарні вироби, поробки ручної роботи. Діти подарували дорослим  театралізоване дійство з веселими українськими жартами, піснями, таночками; брали участь у конкурсах, іграх. Дякуємо батькам за спонсорську підтримку заходу!

 2017 – 2018 н.р.

9 лютого на базі ДНЗ №295 «Червона калина» відбулося методичне об’єднання для вихователів груп середнього дошкільного віку (засідання №2) з теми «Інноваційні технології в роботі з розвитку зв’язного мовлення дітей дошкільного віку».

6 лютого ДНЗ № 295 «Червона калина» приймав вихователів з курсів підвищення кваліфікації при ЗОІППО. Зустріч відбулася за наступним планом роботи:

  1. Візитна картка ДНЗ «Червона калина» ( завідувач Ковтун Світлана Петрівна).

  2. Пріоритетні напрямки роботи ДНЗ ( вихователь – методист Балабуха Любов Володимирівна).

  3. Інтегроване заняття в групі раннього  віку №3  «Ми птахам допомагаємо»  ( вихователь Сугоняко Тетяна Анатоліївна)

  4. Інтегроване заняття в групі раннього віку №1  «Маленькі мишенята» ( вихователь Джас Любов Леонтіївна)

  5. Екскурсія – огляд розвивального середовища .

  6. Обмін думками.

18 січня у дошкільному закладі відбулося засідання експертної групи по контролю організації господарської діяльності в ДНЗ.

Порядок денний : Контроль вступу і витрати грошових коштів з фонду » Магістр» за осінній період 2017року.

21 листопада ДНЗ № 295 приймав вихователів – методистів з курсів підвищення кваліфікації при ЗОІППО.                                                                                                            Ґрунтовним та змістовним був виступ вихователя-методиста Балабухи Л.В., в якому висвітлено різні питання, а саме: – структура організації методичної роботи в закладі; – методичний супровід узагальнення передового педагогічного досвіду; – традиції закладу.Учасникам було запропоновано відео перегляд пластик – шоу «Сонячні промінчики» ( Кир`янова А.Ю., інструктор з фізкультури) за авторською інноваційною програмою з фізичного виховання дітей раннього та дошкільного віку  Єфименко М.М.                                                                                                                                    Завідувач ДНЗ Ковтун Світлана Петрівна провела екскурсію по групам дошкільного закладу.Наприкінці роботи  вихователі-методисти мали змогу розглянути практичні матеріали щодо організації навчально-виховного процесу .

31 жовтня відбулася виставка “Ходить гарбуз по городу”  для дітей та їх батьків. Всі вироби з гарбуза та сюжетні композиції батьки робили своїми руками.

24 жовтня музичний керівник Топал Людмила Володимирівна та вихователі груп “Кульбаба” Назаренко І.М. та “Горобинка” Данчевська Н.К. подарували своїм вихованцям справжнє свято – “Осінній ярморок”, на якому діти активно продавали овочі та фрукти, співали пісні та захоплююче танцювали.

У групі “Зайчики” відбувся вечір розваг “Осіння казка”. Подарунком для малечі стала виставка поробок “Дари осені і природи”, яку підготоували батькі вихованців.

З метою формування екологічної компетентності дошкільнят у дошкільному навчальному закладі №295 «Червона калина» проведена екологічна акція «Чисте місто». В рамках акції вихованці брали участь у екологічному конкурсі дитячого малюнка «Наші друзі менші»,  разом з батьками  виготовили  вироби із вторинної сировини та природних матеріалів, стали учасниками трудової акції на своїх  майданчиках

   

  

          

4 жовтня у дошкільному закладі відбулося засідання батьківського комітету .

Порядок денний :

1. Ознайомлення з Положенням про батьківський комітет ДНЗ.

2. Затвердження плану роботи БК на 2017-2018 навчальний рік.

3. Затвердження перспективного плану поповнення матеріальне – технічної бази ДНЗ.

4. Розподіл обов’язків між членами БК .

18 вересня у дошкільному закладі відбулося засідання експертної групи по контролю організації господарської діяльності в ДНЗ.

Порядок денний : Контроль вступу і витрати грошових коштів з фонду ” Магістр” за літній період 2017року.

Свято вишиванки

         На виконання Плану заходів щодо розвитку і функціонування української мови в ДНЗ №295  проведено фестиваль «Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної душі».                                                                                                                                                        Всі діти дошкільного закладу прийняли участь у святі та подарували батькам святковий концерт.    Погодні умови не дозволили показати усе різнобарв’я українських вишиванок, але бажаючі мали можливість показати красу своєї вишиванки.

Зірочки дошкілля.

 Обдаровані діти старших груп прийняли участь у районному гала-концерті «Зірочки дошкілля». За підсумками районного етапу вихованці ДНЗ посіли   два І місця у номінаціях  «Ритмічні зірочки» та  «Співочі зірочки».

    

24.03.2017р. на базі ДНЗ №295 «Червона калина» Комунарського району відбулося методичне об’єднання інструкторів з фізкультури з теми: «Технологія Єфименко М.М. в практиці роботи ДНЗ», в рамках якого Кир`яновою А.Ю. (інструктор з фізкультури) було проведено практичний перегляд парного пластик-шоу «Сонячні промінчики та веснянки» та «Весняна фантазія» (дівчата). Балабуха Л.В. (вихователь-методист ДНЗ №295) ознайомила слухачів МО з питанням: Сучасне фізкультурне заняття: альтернативний підхід (за технологією Єфименка М.М.).